Sevimçok’a Ziyaret

Yazan  Mar 06, 2016

Antalya İli Halı Yıkamacıları Derneği yetkilileri AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok’u makamında ziyaret ederek sektörde tanımlanmış bir meslek dalı olmak istediklerini belirttiler.

Antalya Halı Yıkamacıları Derneği yetkilileri AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok'u makamında ziyaret ederek sektörde tanımlanmış bir meslek dalı olmak istediklerini belirttiler.

Antalya'da faaliyet gösteren halı yıkama ve temizleme firmalarının bir araya toplanarak kurdukları Antalya İli Halı Yıkamacıları Derneği yetkilileri, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok'u makamında ziyaret ederek destek istediler. Dernek Başkanı Azem Kökez, tanımlanmış bir meslek dalı olmak için gereken şartları yerine getirmeye çalıştıklarını ve bu kapsamda neler yapılabileceği öğrenerek fikir almak adına AESOB'a ziyarette bulunduklarını ifade etti. Kökez, "Son yıllarda artan talepler nedeniyle halı temizleme işi çok önemli bir sektör haline gelmiştir. Fakat buna mukabil halı temizleme işi resmiyette bir meslek değildir. Halı yıkama işinin tanımlanmış bir meslek dalı olmaması sebebiyle hem gerekli denetlemeler yapılamamakta, hem de sektörde kayıt dışılık hızla çoğalmaktadır. Çoğu çalışanlarımız merdiven altı tabir edilen sağlıksız koşullarda çalışmaktadırlar. 35 dönümlük bir alan üzerinde Türkiye'nin ilk modern halı temizleme sitesini kuracağız. Ayrıca İŞ-KUR'un desteğiyle kurslar açılacak ve bu kurslar sayesinde her meslektaşımızın elinde mutlaka kalfalık ve ustalık belgesi olacak" diye konuştu

Dernek üyesi firmaların amaçlarının tüketiciye kaliteli hizmet sunmak olduğunu vurgulayan Kökez, bu kaliteyi gölgeleyecek firmaların ise denetlenmesi gerektiğini işaret etti.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok ise AESOB çatısı altında toplanabilmek için ilk etapta yapılan işe en uygun bir odaya üye olunarak işe başlanabileceğini belirtti. Sevimçok, gerekli çoğunluğun sağlanması halinde oda yönetimine de girilebileceğini ve bu şekilde AESOB'a üye halı yıkamacılarının kontrol ve denetim altına alınabileceğini söyledi

Son Düzenlenme Pazar, 06 Mart 2016 15:16
AHYTD

Haber ile ilgili görüş ve önerilerinizi bizimle yorum atarak paylaşabilirsiniz.